preskoči na sadržaj
Projekti

"Škole za Afriku"

Od školske godine 2011./2012. naša škola se uključila u projekt UNICEF-a Škole za Afriku. Cilj je tog projekta razvijanje suosjećanja  prema drugim ljudima i djeci te motivacije za pomoć onima kojima je to potrebno. U sklopu tog projekta prikupljat ćemo različitim aktivnostima sredstva za djecu Ruande, za izgradnju škola u toj siromašnoj afričkoj zemlji i stvaranju boljih uvjeta za školovanje.

 

UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) je vodeća svjetska organizacija koja se brine za djecu. Djeluje u 155 zemalja i područja na svijetu kako bi očuvao, zaštitio i poboljšao živote djevojčica i dječaka. Od ove godine ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim školama, od kojih smo jedna i mi, prikuplja sredstva za projekt Škole za Afriku.

 

Mi u Hrvatskoj ove godine pomažemo UNICEF-u u prikupljanju novca za Ruandu, zemlju u kojoj su mnoga djeca presiromašna da bi mogla ići u školu, zemlju u kojoj je tijekom ratnog sukoba 1994. godine stradalo 800 000 ljudi, te se procjenjuje da postoji oko 40 000 kućanstava u kojima žive samo djeca čija je svakodnevna briga osigurati sebi i svojoj mlađoj braći i sestrama vodu i hranu.

 

 Radujemo se jer i naša škola ima priliku pomoći!

 

 

Kampanja Vijeća Europe -

STOP seksualnom nasilju nad djecom!

 

Dobre tajne čine vas sretnima, loše ne - jedno je od upozorenja kampanje za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom.

Kampanja, kojoj se pridružila i Hrvatska, provodi se u sklopu programa Vijeća Europe - Izgradnja Europe za djecu i s djecom. Cilj je u razdoblju od četiri godine educirati djecu i roditelje te spriječiti i prijaviti slučajeve zlostavljanja.

Tijekom kampanje djecu i roditelje educirat će o tri jednostavna pravila koja im mogu pomoći u prepoznavanju i sprečavanju seksualnog nasilja.

Prvo pravilo nosi naziv Dobre tajne - loše tajne jer po njemu djeca trebaju znati da ne smiju čuvati tajne koje ih čine tjeskobnima i zbog kojih se osjećaju neugodno, uplašeno ili tužno. Poznato je da je tajnovitost glavna taktika seksualnih zlostavljača i da oni traže od djece čuvanje tajne pa djecu treba podučiti da takve tajne kažu odrasloj osobi u koju imaju povjerenja.

Drugo pravilo je Dobar - loš dodir, odnosno osvještavanje djeteta da ne dopušta gledanje ili dodirivanje intimnih dijelova, zbog čega se osjećaju nelagodno.

Treće pravilo je Pravilo donjeg rublja tj. jednostavne smjernice roditeljima da ukažu djeci kako druge osobe ne smiju dirati djecu po dijelovima koji su obično prekriveni donjim rubljem niti ono smije dirati druge na tim područjima.

U kampanji će se se posvetiti i opasnostima neprimjerene SMS ili internetske komunikacije te djeci razumljivim jezikom objasniti koje su to nedozvoljene i kažnjive radnje vezane uz pornografiju ili seksualnost.

 
Lista linkova je prazna

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Stručno usavršavanje


Anketa
Gradivo u školi je prezahtjevno i učitelji očekuju previše.

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju